Jungiaanse Analytische Psychologie

Hilde baseert haar therapie op de Jungiaanse Analytische Psychologie. Een belangrijk element uit deze leer van psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung is individuatie: het groeiproces waarbij je je bewust wordt van je uniekheid ten opzichte van anderen. Alleen als je jezelf goed kent en jezelf accepteert, maak je keuzes die bij je passen. Je handelt autonoom: je leeft naar jouw waarden en normen en vult het leven in zoals jij dat wilt.

De sessies
Praten, maar bovenal ervaren!

Met welke vragen kun je aan de slag?

In principe met alle! Uiteenlopend van grote thema’s als de zin van het leven tot persoonlijke, kleinere zaken waar je mee worstelt. Zorgen rond je relatie met je partner of kind, een gevoel van leegte in je leven ervaren of het idee hebben dat je nooit helemaal jezelf kunt zijn. Ook ben je misschien klaar met patronen, remmingen en blokkades waar je maar niet los van komt, en die je tegenhouden te doen wat je diep van binnen wilt.Creatieve therapie

In de sessies is volop aandacht voor het onderbewuste. Dat komt bovendrijven als je je ontspant. Bijvoorbeeld door vrij tekenen en het visualiseren van je gedachten en hersenspinsels. Ook de vrije associatie verheldert en verklaart veel van je gedachten. Je ontdekt wat je echt raakt, waar jij gelukkig van wordt of waarom je doet zoals je doet. Een prachtig manier om inzicht in te krijgen en ‘out of the box’ denken.

Yin yoga

Yin yoga zet Hilde in, als dat een mooie aanvulling vormt op de therapie. Een vorm van yoga waarbij het om yin gaat: jij. Je inner nature: wat beweegt jou? Yin laat je jouw authentieke pad vinden. Dat kan een ideale opmaat zijn naar de Jungiaanse psychologie waarin je vrijer leert denken, luisterend naar jezelf.